В процес 98 Приключени 2601

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Постройка на граница на имот

Начало
01.04.2024
ID:
3255

Здравейте! Обръщам се към Вас с молба за разрешаване на проблем с построен навес – беседка – на границата на два имота без да е поискано съгласието ни. Новопостроената беседка се намира в имот на ул. „Люляк“ №7 и граничи с нашия имот с адрес ул. „Славянска“ №29. Беседката е построена буквално пред вратата ни, с височина над делящата имотите ни ограда. Моля за проверка спазени ли са законовите изисквания за строителство, в т.ч. минимално отстояние на строеж от границите към съседни имоти и максимално допустима височина. Моля за Вашето съдействие.

Статус:  В процес

Неспазване на междусъседски отношения

Начало
25.03.2024
ID:
3239

Господин Кмете имам подадена жалба срещу съседи с входящ номер 94-И-360 на която не беше обърнато нужното внимание незнам поради каква причина декември месец получих писмо с което бях уведомен че е направена проверка поискани са да се представят документи и разрешителни и че след това ще бъда уведомен за последващи действия и оттогава чакам уведомление вече три месеца няколко пъти се обаждах да проверя жалбата и всеки път отговора беше че колежката която се занимава със случая е във болнични няма кой да поеме нейната работа Смятам че това е недопустимо за една институция Незаконна постройка неспазено отстояние неспазена височина защото къщата е построена на мястото на плевня за което има други изисквания и норми Натрупани дърва летви и строителни материали буквално върху керпичен дувар

Статус:  В процес

Незаконно строителство

Начало
05.03.2024
ID:
3203

Незаконно строителство плюс стара сграда с опасност в кабелите за ток.

Статус:  В процес

Строеж

Начало
26.01.2024
ID:
3113

Към настоящия момент строително разрешение 136 от 13.06.2022 година се обжарва в Административен съд Пловдив, въпреки това строителството продължава и дори вече къщата е покрита. При висящо дело има издадена и заповед за допълване на СР с номер 38 от 05.10.23г.

Статус:  В процес

Незаконно строителство от съседи

Начало
01.12.2023
ID:
3006

Допълнение към моя жалба с входящ номер 94-И-360 в която съм описал за незаконно построена двуетажна къща на мястото на плевня за нарушаване на отстоянието за струпани дърва и други боклуци на ограда от керпич която е вмое място и направена с мои средства и това води отмиване на керпича от дъждовете и до нейното срутване В последствие беше направен временен навес от талпи и найлон на стената на моя сграда която е на синор (със разрешително от предишните собственици за моята сграда) тоест не се спазват никакви законови разпоредби Считам че жалбата ми ще бъде разгледана и проверена на място и че ще бъда уведомен С Уважение .

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

не законно

Начало
11.10.2023
ID:
2910

В с. Боянци, на кръстовището на ул. Васил Левски и ул. Христо Ботев за две незаконни строителства. В прикачените снимки. Имат ли неоходимите разрешителни, от скица - след направена справка в кадастъра се установи, че нямат необходимите пуснато заявление. Проект на къщата и разрешение. Жалба ще бъде пусната и до РДНСК с цел извършване на цялостно обследване на с. Боянци за незаконно строителство.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ!!!

Начало
01.10.2023
ID:
2881

На 30.09 за пореден път станах свидетел на пожар. Трябва СПЕШНО да се прекара вода до оградата в дъното на СТАРИЯ ГРОБИЩЕН ПАРК, граничеща със сградите на бившето ТКЗС, както и да се освободи и изчисти пътя, минаващ между гробището и ТКЗС-то. НЕ ВЛИЗА В ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на охранителя да се мъчи да гаси пламъци, високи по 2 метра, разпростряли се на 20 метра дължина с празен пожарогасител и с две 10 литрови туби с вода, и да рискува живота си!!! Повиканата пожарна дойде след 30 минути!!! Оператора от 112, обаждащ се от Хасково пита за точен адрес и отказва да направи заявката без такъв!!!! Пълно безумие!!! Накрая пожарната кола отказа да влезе в гробищния парк... НЕ МОЖЕЛИ ДА МИНАТ С КАМИОНА!!! Това означава, че гробищния парк е незаконен, щом не отговаря на изискванията за безопаснос

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Незаконна постройка

Начало
25.09.2023
ID:
2862

Незаконна постройка и ограда в общите идеални части на дворното пространство на кооперация.Постройката е масивна, изградена с тухли и поставена дограма,оградата е с поставена врата,която е заключена .Моля,собственика да премахне това съоръжение за негова сметка.Моля за входящ номер.

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител

Незаконна постройка в идеалните части на двора, без съгласието на всички живищи

Начало
21.09.2023
ID:
2844

Незаконна постройка в общите идеални части на двойното място. Прилагам снимки. Моля лицето отгговорно да си премахне всички незаконни постройки за негова вметна и възстанови всичко за негова сметка.Моля за вход.номер.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Незаконно премахване на ограда зараждащата общ имот

Начало
21.09.2023
ID:
2843

Лицето е премахнало без съгласието на всички живущи ограда зараждащата общия имот и е премахнал дръвче в общинска част. Моля за входящ номер. Желая лицето да си възстанови щетите за негова сметка.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител