В процес 37 Приключени 1744

Сигнал №803

Агресивно безстопанствено куче на ул. Хан Аспарух (до бившия хлебозавод)

Начало
03.05.2021
ID:
803

Безстопанствени кучета

Място/адрес: ул. „Хан Аспарух“ 22, 4231 Център, Асеновград, България

Описание: Здравейте, пиша Ви относно агресивно безстопанствено куче, което обикаля целият град, но главно пребивава на ул. Хан Аспарух 22. Кучето е адски агресивно и голямо! Скача на всичко на колела (коли, колелета, мотори, и понякога на МАЙКИ С КОЛИЧКИ). Вече и други хора са подавали сигнал за въпросното куче, а ефекта е НУЛЕВ, никой не е дошъл да го прибере! Трябва ли да се стигне до инцидент за да се предприемат мерки? Моля да се отнесете сериозно към въпросният проблем и да бъдат взети мерки! Кучето е на въпросният адрес през по-голямата част от дена, но главно от сутрин до обяд! Около въпросното куче обикалят още 2-3 безстопанствени такива. На снимките които направих може ясно да видите въпросното куче как напада минаващи автомобили в случая. Очакваме действия в най-кратки ср


Статус: Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

История на промените

  • 02.06.202116:43
    Уважаеми г-н Моллов, беше извършена проверка на ул. “Хан Аспарух“ №22, от служители на отдел “Екология и околна среда“ към община Асеновград. Установено е, че в близост до посочения по–горе адрес обитават две безстопанствени кучета, едното от които е бяло на цвят. Кучетата са маркирани с общинска марка и в момента на проверката не проявиха никакви признаци на агресия нито към хора, нито към преминаващи автомобили. На този етап община Асеновград няма изграден приют и не може да осигури дом за всички безстопанствени кучета в града. При проява на агресия, от страна на безстопанствено куче към хора, установена със съответните документи, то може да бъде настанено в „Зооветеринарен комплекс“ – Пловдив, като издръжката му се поема изцяло от бюджета на община Асеновград.
  • 14.05.202116:06
    Уважаеми г-н Моллов, уведомяваме Ви, че при улова на 27.04.21 г. районът около ул. „Хан Аспарух“ беше обходен, но кучето не беше открито. При следващата акция отново ще бъде обходен районът и потърсено въпросното куче. Ще бъде извършена и проверка от служители на отдел “Екология и околна среда“ (ЕОС) към община Асеновград на гражданите, живеещи на ул. “Хан Аспарух“ №22, и ще бъдат предприети мерки, съгласно законовите разпоредби и правомощията на служителите. При установяване на нарушения ще бъдат наложени административни санкции.
  • 05.05.202109:01
    Сигналът е получен и е в процес на обработка.

Всички видове сигнали