В процес 157 Приключени 2633

Сигнал №795

Агресивно куче

Начало
28.04.2021
ID:
795

Безстопанствени кучета

Място/адрес: ул. „Хан Аспарух“ 13, 4231 Център, Асеновград, България

Описание: Подавам жалба за втори път за това опасно куче! Предишният сигнал беше №734. Бях уведомена, че на 27.04.2021г. ще бъде проведена акция за улавяне на безстопанствени кучета, но уви резултат никакъв. Агресивното бяло куче от миналия сигнал се разхожда по целия квартал, сутрин стои до двор, от който редовно е хранено от възрастен господин на ул" Хан Аспарух" №22. Опитах се да разговарям с въпросният господин, но не получих никакво съдействие от негова страна, даже не благоволява да коментира проблема и продължава да събира бездомни кучета и да ги храни. Като майка на новородено съм притеснена за сигурността не само на мен, но и на детето ми, понеже кучето скача на всичко, което е на колела, минаващо в близост до въпросния адрес. Моля за адекватни мерки!


Статус: Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

История на промените

  • 27.05.202117:01
    Уважаема г-жо Генова, беше извършена проверка на ул. “Хан Аспарух“ №22, от служители на отдел “Екология и околна среда“ към община Асеновград. Установено е, че в близост до посочения по–горе адрес обитават две безстопанствени кучета, едното от които е бяло на цвят. Кучетата са маркирани с общинска марка и в момента на проверката не проявиха никакви признаци на агресия нито към хора, нито към преминаващи автомобили. На този етап община Асеновград няма изграден приют и не може да осигури дом за всички безстопанствени кучета в града. При проява на агресия, от страна на безстопанствено куче към хора, установена със съответните документи, то може да бъде настанено в „Зооветеринарен комплекс“ – Пловдив, като издръжката му се поема изцяло от бюджета на община Асеновград.
  • 14.05.202116:03
    Уважаема г-жо Генова, Вашият сигнал е получен на 30.03.21 г. и е записан. При улова на 27.04.21 г. местата, посочени в сигнала Ви, бяха обходени, но кучето не беше открито. Ще бъде извършена проверка от служители на отдел “Екология и околна среда“ (ЕОС) към община Асеновград на въпросния господин, живеещ на ул. “Хан Аспарух“ №22, и ще бъдат предприети мерки, съгласно законовите разпоредби и правомощията на служителите. При установяване на нарушения ще бъдат наложени административни санкции.
  • 28.04.202110:14
    Сигналът е получен и е в процес на обработка.

Всички видове сигнали