В процес 61 Приключени 2546

Сигнал №2385

Път на тежки камиони с.Лясково

Начало
19.04.2023
ID:
2385

Пропаднал път

Подаден от: Любомир Иванов

Място/адрес: С . Лясково

Описание: Уважаеми дами/господа, Край с . Лясково,в местностите Св Петка и Вълкови ниви започва сеч на борове. Научаваме ,че тежки камиони с дърва щели да преминават през селото,по ул,Ангел Войвода,Площада и по шосето за Асеновград. Категорично протестираме ,защото пътната настилка е от циментни блокчета и водопровода,и най-вече обратните води ще бъдат счупени и разместени,отделно ще има шум,прах.Освен това улиците са тесни и има опастност за хора и сгради Най-удачния маршрут е Вълкови ниви,покрай помпената станция ,по ул.Брегова,Параклис "Свети Атанас"и излизане на шосето.Така няма да се пречи и е безопасно за хора,сгради,МПС и улиците. В обратния случай,ще преминем към протест,като препречим пътя на камионите и пътя Асеновград -Смолян


Статус: Приключен
Оценка: 5 от 2 потребителя

История на промените

  • 04.05.202323:49
    Уважаеми г-н Иванов, предоставяме Ви отговора от ДГС - Асеновград: "На 19.04.23 г. директорът, зам.-директорът и главният инженер осъществиха връзка с ръководството на ВиК - Асеновград, с цел установяване местоположението на тръбната и канализационна мрежи на селото и възможност за транспортиране на дървесина, без създаване на предпоставки за аварии. На същата дата, следобед, се проведе среща на място в селото, на която присъстваха и кметският наместник, както и местни жители. По време на срещата се уточни транспортната схема на преминаване през селото, а именно - през улицата в края на селото, от западна страна, която излиза на параклис "Св. Атанас". (вероятно става дума за същата улица и в сигнала до Вас, която е предложена за преминаване на тежкотоварна техника). Беше уточнено от представителя на ВиК, че по определеното от нас трасе няма да се нанесат материални щети на изградената водопреносна мрежа, както и нарушаване целостта на пътната мрежа. Съобразили сме се и сме провели разговор с фирмата изпълнител, че при транспорта на дървесината няма да се ползват камниони с ремаркета. По време на срещата ТП "ДГС - Асеновград" пое ангажимента, след приключване на дърводобивните дейности в района, пътят до параклис "Св, Дух", който към момента е непроходим за автомобили, да бъде отворен и местните жители да го ползват. Транспортирането на дървесина ще се извършва през местността "Св. Кирик", като по този начин няма да бъдат нарушени рестрикциите за преминаване на товарни автомобили в близост до Асеновата крепост. Проведен е телефонен разговор с подателя на сигнала, който потвърди за нашата среща, и според него казусът с преминаване на техниката е разрешен."
  • 25.04.202313:05
    Уважаеми г-н Иванов, община Асеновград препрати сигнала Ви по компетентност до ДГС - Асеновград за предприемане на съответните мерки. Препратеният сигнал е придружен с писмо, от страна на община Асеновград, което гласи: "Община Асеновград изрично възразява срещу използването на уличната мрежа и общински пътища за извозване на товари над 10 т. Моля, имайки предвид горното, да не се стартира добив на дървесина, преди да бъдат осигурени маршрути за извозването й."
  • 20.04.202313:12
    Сигналът е получен и е в процес на обработка.

Всички видове сигнали