В процес 148 Приключени 2632

Сигнал №1013

Глутница налитащи кучета

Начало
21.07.2021
ID:
1013

Безстопанствени кучета

Място/адрес: ул. „Градешница“ 13, 4231 Център, Асеновград, България

Описание: На ъгъла на улиците "Градешница" и "Полковник Дрангов" отново се отглеждат бездомни кучета. Преди години Община Асеновград в лицето на г-жа Дора Младенова двукратно се намеси за разрешаване на сходен проблем, за което благодарим. За съжаление проблемът рецидивира и ескалира: в момента се отглеждат на улицата 6 /шест/ кучета - изнася им се храна, създават им се условия. В периода между мръкване и съмване е невъзможно да се премине без най-малко да бъдете заобиколен от враждебно настроени кучета и дори да бъдете нападнат. Денонощно сме жертви на неистов лай и нахвърляния. Нормалният сън е невъзможен. Притесняваме се и за децата си, които все пак са ни по-важни и по-мили. Затова молим Община Асеновград да се намеси, за да осигури безопасността и спокойствието ни!


Статус: Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

История на промените

  • 02.08.202116:27
    Уважаеми г-н Гривов, общинската администрация на Асеновград изпълнява Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината, като се стреми да осигури здравословна и безопасна среда на живущите. Изпълнявайки Закона за ветеринарно-медицинската дейност (ЗВМД), кучетата се кастрират, ваксинират, маркират, обезпаразитяват и пускат по местата на залавянето им. Съгласно чл.48 от Закона за защита на животните (ЗЗЖ), „не се допуска връщането на кучета в дворове на детски ясли и градини, училища, болници и в близост до площадки за игра на деца, автомагистрали и летища“. Към настоящия момент община Асеновград няма изграден приют и кучетата ще бъдат върнати на мястото на залавянето им.
  • 23.07.202109:03
    Уважаеми г-н Гривов, уведомяваме Ви, че при следващ улов на безстопанствени кучета през месец август адреса ще бъде посетен и всички агресивни кучета уловени, и при възможност настанени в приют.
  • 22.07.202109:00
    Сигналът е получен и е в процес на обработка.

Всички видове сигнали