В процес 44 Приключени 1506

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Туристически данък

Начало
15.08.2022
ID:
1815

Здравейте, Искам да плащам туристическия данък по банков път. Бихте ли потвърдили дали сметката и кодът са правилни: Община Асеновград IBAN-BG50IORT73758404020000 Туристически данък за .... месец код 44 34 00 Благодаря за съдействието! Светлана Ралрва, 0888150352

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Съхраняване на лични вещи в общи части в сграда на ул. Преслав 21

Начало
15.08.2022
ID:
1814

Уважаеми господин Грудев, Настоящия сигнал подавам във връзка с нарушаване на разпоредбите на Закона за управление на етажната собственост и противопожарните норми в ж.с. на ул. Преслав 21, изразващо се в съхраняване на лични вещи на стълбищните площадки във входа от някои собственици. В резултат на това са ограничени евакуационните пътища във входа, което е недопустимо, и е влошен микроклимата във входа от миризмата на обувки. Водени са разговори с тези собственици да приберат личните си вещи от общите части, но същите отказват с мотива, че в Асеновград не се прилагат разпоредбите на ЗУЕС, а противопожарните норми нямат задължителен характер. Във връзка с това мола за Вашата намеса да се осигури спазване на посочените разпоредби и се осигури сигурността на всички собственици в сградата.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Бедстващите бездомно куче

Начало
13.08.2022
ID:
1813

Болно,бездомно куче,лежащо зад контейнерите на улицата.Неорентирано ,с кожен проблем.Няма сила да се изправи,не реагира на нищо.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Незаконно отглеждане на домашно куче

Начало
13.08.2022
ID:
1812

На ул.крива 21 се размножават незаконно кучета от единия от собствениците. Кучетата в момента са 8 на брой + голямо куче/майка/ Въпреки несъгласието на останалите 2 собственици Къщата смърди на урина и фекалии по двора,който е общ. Освен това цяла вечер скимтят и лаят и пречат на съня. Моля за незабавна намеса на компетентните органи от общинска администрация и ветеринарните власти за проверка на място. Създава се предпоставка за зараза и неспазване на наредбата за отглеждане на домашни любимци!!!!

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

площадка върху тротоар

Начало
12.08.2022
ID:
1811

подменени тротоарни плочки, без да бъде отстранено това неравенство циментова площадка, направена върху тротоара без строителни книжа, без съгласие и разрешение от страна на общината. На места площадката е в височина над 15 см., което създава проблем на преминаващите, родители с детските колички, същите трябва да го заобикалят. Ставала съм свидетел и на падане на хора, които не са успели да го прескочат. Вечер почти няма улично осветление, което също е предпоставка за падане и нараняване. Общината ще бъде виновна, ако от това неравенство има пострадал, т.к е общинско. Площадката е изградена без строителни книжа, върху общински терен. Ние собствениците на СО в сградата нямаме ид.ч. от земята,

Статус:  В процес

Неработещо осветление в Центъра на града

Начало
12.08.2022
ID:
1810

Цяло лято уличното осветление на детската площадка между Историческия музей и Туристическия информационен център, в сърцето на града, не работи. Лампи има, светлина - не. Защо? Вече започва да се стъмнява все по-рано, а децата играят до късно, бихте ли пуснали вече осветлението? Център е, а е пълна тъмница.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

сигнал

Начало
11.08.2022
ID:
1809

Здравейте, Желая да сигнализирам, че в с. Бачково уличната лампа на ул. Акация №20 не работи от доста време. Там живеят няколко много възрастни баби и е наложително осветлението им да бъде възстановено. Надявам се, че ще проявите разбиране и ще вземете необходимите мерки. Благодаря предварително.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Начало
10.08.2022
ID:
1808

На автобусната спирка в кв.Запад до такситата има панел от спирката който е на земята от няколко дни.Мисля че Общината трябва да се погрижи за целоста на тази спирка.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Oпасни ограждения

Начало
10.08.2022
ID:
1807

Изпращам снимков материал по сигнал №1806.Има доста събрани материали от живущите как различни автомобили си отключват и си паркират там.Явно това е била целта на ограждението което е искано..... Моля да се направи проверка и да се премахнат тези ограждения и ги заменете с нещо по безопасно за децата който живеят в блока.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Опасно ограждение

Начало
10.08.2022
ID:
1806

Уважаеми,редно ли е след разрешение от ....за този имот да се монтира такова опасно заграждение "ръждясали тръби и опънати вериги" на височина дете да се нарани,и то доста зле при не внимание. След сигнал към вас от г-жа... на ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА, че живущите пречат на ползването на гаражите,никога на никого не се е пречило , дори на линейката.Повечето живущи си имат собствени гаражи.След оплакване към вас че се пречи, забелязваме как някой хора се сдобиха с ключове и използват мястото за паркинг.Това ли имахте или имаше за цел,има деца който си играят пред блока,моля да бъдат премахнати тези бутафорни заграждения и да се сложат бариери или врати,който са безопасни за децата,като не искате да се използва,ще се сезира отговорния орган за проверка на казуса.Има снимки на различни коли

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител