В процес 94 Приключени 2818

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

затрудняващо урегулиране след ремонт

Начало
09.09.2022
ID:
1875

След ремонта улица Драгоман беше урегулирана като еднопосочна. Това означава, че достъпа до този квартал около улица Драгоман, улица Копринарска, до магазин ЗИТ и кооперациите около него, и доста други улици имат един единствен вход и това е улица Царевец ,която също е еднопосочна. Само че огромния проблем е че за да влизаш във улица Царевец(повтарям - единствения вход)трябва задължително да идваш от колелото на бул. България, ако иска да влезеш от всяка друга посока излизайки от колелото левия завой за улица Царевец след островчето със пешеходната пътека е строго забранен. И за да се влезе задължително трябва да се направи първо обратен завой на следващото кръгово(на бул.България) и да се върнеш за да влезеш към ул Царевец. Това създава огромно неудобство.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Паркинги и гаражи

Начало
07.09.2022
ID:
1872

Предлагам да се закрие структурата "Паркинги и гаражи", поради бездействието и незаинтересоваността на служителите и управителя на отдела. Многократно подаваме сигнали за неправилно паркиране и заемане на паркоместата пред магазин "Чучев-Клима", за които ние заплащаме ежемесечно, но съдействие НЕ получаваме от отговорните за това лица. Защо да заплащаме такса за паркоместата, след като НИКОЙ не ни съдейства? Днес 07.09.22г. подадохме сигнал в 09:05ч. и все още никой не е дошъл. След многократни сигнали, отговорът на служителите е: "Предадохме на колегите" - в момоента часът е 12:25ч. Чакаме адекватно действие от страна на отговорните лица!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Паркоместа непосредствено преди пешеходна пътека

Начало
30.08.2022
ID:
1851

Здравейте, И като пешеходец, и като шофьор, моля да бъдат премахнати паркоместата, където има, непосредствено преди пешаходна пътека. На няколко пъти или съм наблюдател, или участник на опасни ситуации, поради липсата на видимост заради паркиралите автомобили. Благодаря!

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Съоръжение по стълби за бебешка количка

Начало
30.08.2022
ID:
1848

Уважаеми, Настоятелно моля да поставите платформа,релси или подходящо съоръжение за преминаване на тежки бебешки колички по стълбите вдясно след пешеходния мост в посока Пловдив.Така паркът до реката да е достъпен за майки с малки деца,бебета и кучета. Предварително Благодаря!

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Изграждане на фитнес площадки/съоражения

Начало
21.08.2022
ID:
1827

Предлагам да се изградят поне още 1-2 площадки за спортуване на открито, подобни на тази в парка до "лятното кино", които да се ползват от хората в града. Парковете в града са подходящи места за такива. Като пример за много добри площадки мога да посоча тези от снимките и тези в гр. Пловдив - https://trakia-plovdiv.bg/sport/sportni-obekti - които са компактни, стабилни и напълно функционални с всичко необходимо за пълноценни тренировки. Сегашната площадка в парка на "лятното кино" беше измолена с доста усилия и събиране на подписи преди 10-11 години и е супер, че беше реализирана, защото е доста функционална и се ползва активно всеки ден. Ще бъде чудесно ако в града се направят още, с налични базови уреди/съоръжения като успоредка, халки, лостове с различна височина, шведски стени.

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител

Предложение за ограничаване скоростта на опасен участък

Начало
17.08.2022
ID:
1822

Участъкът от кръстовището на "месокомбината" до светофарите на "зъбчето" е един от най-натоварените в града. По него минават и много тежкотоварни превозни средства. Ежедневие е да се кара доста бързо и превишавайки ограничението от 50км/ч, да не говорим колко критични спирания до пешеходните пътеки се случват реуглярно от каращите с висока скорост и леки автомобили, и товарни камиони. Предлагам да се изградят на поне две-три места изкуствени неравности ("легнали полицаи" или повдигнати пешеходни пътеки, досущ като тези до болницата и на бул. България), които да ограничат безрасъдното и животозастрашаващо шофиране по тази отсечка. Тук пресичат много деца, майки с детски колички, възрастни хора... Нека се вземат навременни мерки преди да стане тежък инцидент.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Градоустройство

Начало
27.07.2022
ID:
1772

Здравейте, моята препоръка се състои в това да не се строи поредния жилищен блок (който най-вероятно ще е полупразен и със сигурност няма да разполага с гаражи и паркоместа за бъдещите живущи) на мястото на супермаркет Полибит, защото значително ще загрози градоустройство и в допълнение трафикът в центъра на града ще бъде излишно натоварен. Не може в центъра на града да е наблъскано с блокове, а преминаването както на пешеходци, така и на автомобили да бъде кошмарно преживяване. Когато се купува земя трябва да се мисли какво ще се строи на нея и дали изобщо трябва да се строи нещо, защото естетиката на града е важен фактор за благоденствието и живота на гражданите.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Намален воден дебит на каптаж "Свети Георги", с водоподаване в с. Горнослав, с. Долнослав, с. Червен, с. Искра и с. Леново

Начало
23.07.2022
ID:
1762

В резултат на продължителното засушаване и силно намаления дебит на водоизточника за нормалното захранване на населените места - с. Горнослав, с. Долнослав, с. Червен, с. Искра и с. Леново, моля да бъде обсъдено въвеждането на алтернативен водоизточник за далечните села - Леново и Искра. Опасявам се за пресъхване на единствения, поради прекомерната консумация, водоизточник и увеличаващата се миграция към малките населени места. Надявам се предложението да бъде взето под внимание. Следващият сигнал ще бъде изпратен към Министерството на околната среда и водите относно неправилната политика по управление на водите относно осигуряванете на достатъчно по количество и с необходимото качество вода за нуждите на населението.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

отказ от наем

Начало
06.07.2022
ID:
1719

До кмета на община Асеновград Г-н Грудев, предвид на това ,че прехвърлям идеалната си част от дворното място намиращо се в кв.272 ул" Ал. Стамболийски+№9 Асеновград на дъщерите си с настоящето Заявявам, че се отказвам от полагащият ми се наем, който общината ми превежда в края на годината считано от 01.01 2022година. Считам, че въпросът не подлежи на обсъждане и за преключен.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Депо за отпадъци

Начало
17.06.2022
ID:
1671

Предложението ми е продиктувано от факта, че все още недостатъчен брой хора знаят за услугата на регионалното депо за отпадъци, а именно, че от месец април 2020 година, всеки гражданин, може да изхвърля БЕЗПЛАТНО строителен и друг обемен отпадък, в рамките на 100кг. на ден. Това включва дивани, фотьойли и друга покъщнина, които все повече се оказват проблем и се стоварват до сметопочистващите съдове в града. Масово, хората не са запознати, къде се намира дори тази площадка и какъв е нейният адрес. По този повод, имам предложение, да се направи масирана информационна кампания със стикери, флаери, бадж значки. Всичко, което по модерен и интересен начин би привлякло вниманието на асеновградчани. Депото има необходимост от добра реклама, за да се спре това изнасяне на неподходящи отпадъци.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител