В процес 79 Приключени 2382

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Поставяне на пейки

Начало
27.05.2022
ID:
1633

Моля да сложите повече пейки зад историческият музей до реката (меджу паркинга и пешеходния мост) Там сянката на обяд е единствена, а пейките прекалено малко. Също и засаждане на повече дървета отново покрай реката след пешеходния мост до заведение веконт.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Пътна настилка

Начало
27.05.2022
ID:
1631

Разрушени и липсващи плочки от тротоарната настилка.

Статус:  Приключен
Оценка: 2 от 1 потребител

Асенева крепост

Начало
17.05.2022
ID:
1605

Здравейте, Посетихме Асеневата крепост в средата на 05.2022г. За съжаление, освен от красотата и стойността на този безценен паметник, останахме "поразени" и от ужасните драсканици по вътрешните му стени - направени, явно, от посетители. Би било добре тези рисунки, надписи и пр. да се отстранят и занапред един служител да е непрекъснато горе, до крепостта. Само така паметникът може да бъде опазен, за потомците ни. Моля, дайте ни обратна връзка.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Улично осветление

Начало
05.05.2022
ID:
1582

Вече подавам 3 сигнала с номера №1270, №1283, №1578, оказа се, че локацията не е откривала ул. Младежка 16 в новия кв. Баделема 2 над ул. Искра 2-3 номер и от ЕВН ме информираха, че им трябва план от общината за улично осветление. Така че моля ви да изготвите план вече станахме огромен квартал, а дори на 300 метра от главния път не може да се сложи улична лампа защото нямали право и на още толкова има 3 лампи, които работят 2 дни и две седмици не светят. От тях не може ли да се хване ток и да ни поставите още няколко за да ни е светло и да сме спокойни?

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Предложение за позициониране на бъдещ Войнишки паметник в Асеновград

Начало
04.05.2022
ID:
1577

Във връзка с информацията от 29 април 2022 г. за обсъждане на проблема с липсата на Войнишки паметник в града изпращам предложение за ново място. То е в центъра на града, до сградата на администрацията и Библиотеката. На юг от библиотеката съществуват пустеещи парцели с обща площ около 2 дк. Парцели, които в момента са язва със саморасли храсти, тръби с канализационни води и свличащи се земни маси. Те са с кадастрални номера 00702.519.541, 00702.519.159, 00702.519.529, включена и улица с номер 00702.519.530. Характеристики: Вид собств. Общинска частна, вид територия Урбанизирана, НТП Ниско застрояване (до 10 m). При покана за обществено обсъждане, бих аргументирал това мое предложение в дискусия със специалисти архитекти, историци, скулптори монументалисти и граждани.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Изграждане на тротоар

Начало
18.04.2022
ID:
1566

Бих искала да попитам, дали е възможно да се изгради тротоар, успоредно на новата велоалея, в района на паркинга. Понеже от години излизаш от парка и излизаш на пътното платно, защото няма от къде да се премине - няма никакъв тротоар. Сега има тази възможност покрай новата велоалея, отзад до реката. Много е сложно преминаването в този участък - пешеходците се навират между колите, за да стигнат от единия мост до другия, като може да стане голяма беля. Няма да коментирам какви затрудненя изпитват инвалиди и майки с колички. За да се отсееят пешеходците, които вече използват велоалеята за разходки, ще трябва да се помисли и за тях, защото велоалеята ще е напълно неизползваема.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Не ефективен паркинг

Начало
07.04.2022
ID:
1543

Здравейте! Пиша Ви по повод ремонта за парко места между блоковото пространство зад бл. СНЕЖАНКА Така ли, един загрижен инжинер за визията на града ,който работи в Общината, не можа да дойде и да разгледа и да обсъди глупавото изпълнение на фирмата изпълнител. 1. Входа на бл.Снежанка е лишен от линейки. 2. Входа на така наречения блок на Гиоложка също е лишен от достъп на линейка. 3.бордюрите ограничаващи парко места са с десет различни нива. Не съответстват с никое друго ниво което е в близост до входа и изхода към паркинга. Вместо да се получи голям широк паркинг за удобство на близо 300жители. Сега се затрупа с бордюри и глупави засечки за парко места които не са ефективни.Моля докато не са приключели обърнете внимание на тези неща. Наистина паркинга в този си вид не е

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Прекъснете побратимяването с руския град Стари Оскол.

Начало
05.04.2022
ID:
1538

Моля, прекъснете побратимяването с руския град Стари Оскол! Не е приемливо да си приятел с града на терористичната държава, която донесе война в Европа и екзекутира хора.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Беседки, залесяване и барбекю зона

Начало
02.04.2022
ID:
1533

Тъй като напоследък има доста дебати във фейсбук и асеновградските групи, които знам че следите, искам да предложа парка и най-вече частта зад Лятното кино, да бъде облагородена по подобие на Пловдивски паркове. Вместо една малка кучешка клетка, която е доста дискутирана дали изобщо и е там мястото, нека да се залеси с дървета и храсти, да се поставят беседки и да се направи барбекю зона. По този начин ще се създаде пространство за семейни забавления, по европейски стандарти. Ще се измени цялата визия около главната към по-добро! Сигурна съм, че ще има много голямо одобрение, понеже нещо подобно липсва изобщо в градската част.

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител

Защитена местност

Начало
01.04.2022
ID:
1532

Пиша ви във връзка инициативата на община Асеновград за защитени територии и обекти.Аз като дългогодишен любител по херпетология мога да предложа римския път над Асенова крепост.Видовото разнообразие на влечуги в тази местност е огромно срещал съм: Смок мишкар,малък стрелец(доста рядък вид) ,пясъчна боа (още по рядък вид) , Голям стрелец,шипобедрена и шипоопашата костенурки.Аз като любител херпетолог мога да заявя че от гледна точка на видовото разнообразие е изключително богат район. Благодаря.

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител