В процес 127 Приключени 2227

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

САНИРАНЕ НА ЕДНОФАМИЛНИ И МНОГОФАМИЛНИ КЪЩИ?

Начало
30.11.2022
ID:
2073

Отново искам да попитам за националната програма за енергийно обновяване на жилищните и нежилищните сгради (известна по-просто като саниране) е част от сектор енергетика в Националния план за възстановяване и развитие. За нея е отделен огромен ресурс - за жилищните сгради 1.2 млрд. лв.. Оперативната програма „РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ 2021-2027 Г.“ дава ли възможност за саниране на еднофамилни и многофамилни къщи? От кога стартира тази програма и какви са изискванията за кандидатстване? Моля да ме информирате къде мога получа точна и коректна информация относно кандидатстване и участие в тази програма.

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител

Преградена улица

Начало
09.11.2022
ID:
2023

След кръстовището на улица Булаир с улица Георги Данчов, Булаир става улица без изход. Същата е преградена по средата с три бетонни кашпи, като по този начин е ограничен дстъпът с автомобили до самият и край. Въпросът ми е законно ли е преградена улицата и ако е законно, на основание закона за достъп до обществена информация? Моля да ми бъде предоставена заповедта /решението/ с което е узаконено това.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Обществена онлайн анкета / гласуване в сайта на община Асеновград

Начало
15.10.2022
ID:
1970

Здравейте , Искам да попитам община Асеновград дали има електронна или онлайн анкета / гласуване , където всички граждани можем да участваме в актуалните теми за Асеновград ? Има доста работещи граждани който искат да се включат в анкетите , но не могат да присъстват в обществените обсъждания организирани в работно време на общината. Може ли да се добави онлайн анкета/гласуване в официалния сайт на община Асеновград ?

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Тротоарът около ОУ Христо Ботев

Начало
12.10.2022
ID:
1962

Здравейте, искам да попитам до кога е срокът за възстановяването на тротоарите около училището? В момента децата ни ходят по улиците между колите, защото тротоарите са неизполваеми. От "голямата" фирма Запрянов има 6 работника който с тези темпове няма да приключат до пролетта. Мисля че е редно да се задейства по голям ресурс и да се приключи ремонта максимално кратко преди да е станала някоя беля с децата ни!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Изхвърляне на стъкла след ремонт

Начало
11.10.2022
ID:
1961

Искам да попитам, къде в Асеновград или наоколо има депо/площадка/място за изхвърляне на стъкла от прозорец, негодни за употреба, след ремонт? Двете площадки в сайта https://www.asenovgrad.bg/bg/ploshtadki-za-otpadatsi , приемат само стоителни отпадъци, без стъкла(има малки правописни грешки в статията, корегирайте ги също моля). Където звъннах за приемане на метал и отпадъци, само стъклени бутилки се приемат. В тази Община мисля е редно да има място за такъв вид отпадъци, не мисля, че е редно да се начупват и пускат в зелените контейнери за стъкло, или да се скатават под общия буклук, съвет на голяма част от хората, с които се чух. Та искам да постъпя регламентирано и ще очаквам вашия отговор, който мисля ще даде и на много други хора, в моята ситуация решение.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

предизборни плакати, обяви от частни лица обяви от институции и други

Начало
09.10.2022
ID:
1952

здравейте как община асеновград упражнява контрол върху безразборното лепене на всякакви плакати обяви и тн въпросът ми е кой ще почисти какъв контрол се упражнява ще бъдат ли наказани виновниците кой ще поеме отговорност за тези действия визирам хората от общината всички виждат на какво е заприличал града по спирки и всякакви вертикални плоскости има начини за справяне с проблема явно няма воля

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Пак лжете

Начало
28.09.2022
ID:
1922

Улиците не са чистени, изпратил съм снимки на имеила от който получих отговора ви, понеже тук не могат да се качат снимки над определени MBs. В сигнала и потписката имахме и други въпроси, който останаха без отговор. Телевизия ли трябва да извика е за да вземете мерки!!!

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

ОКАСТРЯНЕ НА ДЪРВЕТА

Начало
28.09.2022
ID:
1921

Здравейте, в последният и пореден сигна (1542) ми бяхте отговорили, че окастрянето на дърветата пред адреса ни ще се случи през есенния сезон 2022. Въпросът ми е, кога се очаква процедурата да започне, тъй като есенния сезон е на прага вече?

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Защо БЕЗДЕЙСТВАТЕ

Начало
14.09.2022
ID:
1886

Бях направил запитване на 21.07.2022г. И получих отговор че: 1.улиците не са включени в графика на сметопочиствщата фирна за ръчно почистване и обещах те еднократно почистване в най кратък срок. Което тъка и не се случи. 2.деакаризация също няма ние също плащаме данъци и искане да се пот държат чисти улиците. 3. След проверка от наша страна остановихме че, въпросните тревни площи попадат на територията на имот с номер. 00702.510.20. Който е публична общинска собственост - второстепенна улица с площ 2491м2. Също трябваше да ангажират В. И. К Пловдив да извърши проверка на канализационна та мрежа което също не се е случило. Въпросният канал е с диаметър Ф400 който не е достатъчен да побере водата при проливен дъжд. Искаме да се ангажират съа срок кога ще си изпълните обещани

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Засаждане на дръвчета

Начало
08.09.2022
ID:
1874

Здравейте, искам да попитам защо за 2ра поредна година при залесяване на тротоара на този адрес се пропуска отредено за дърво място, а именно пред вход В. При положение, че от входа се постараха, то да е достъпно и почистено, отново не е поставено дръвче там. Вчера вечерта, или днес сутрин по продължението на тротоара и отсреща са поставени нови дръвчета, но до входа не е. Каква е причината? Ще помоля да бъде вместено в график и да бъде озеленено както е по план. Благодаря!

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител