В процес 126 Приключени 2228

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

8естетика

Начало
20.11.2022
ID:
2051

Премахване на "обекта" и естетизоция на средата. Обособяване на зелена площ на това място и детска площадка за игра.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Пътна безопасност

Начало
31.10.2022
ID:
1996

Здравейте, след подаден от съпруга ми сигнал на 25.07.22г по ел.поща , но без обратен отговор, за поредна катастрофа на ул.Ал.Стамболийски в близост до разклона за Околовръстното, повдигам ОТНОВО проблема за пътната безопасност. Въпреки поставената камера, ДРИФТОВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ и създават предпоставка за нови ПТП-та. Явно камерата не може да ги спре. В тази връзка се позовавам на НАРЕДБА № РД-02-20-10 ОТ 5.07.2012г. на МРРБ, чл.8, ал.1, т.4 за поставяне СПЕШНО на "легнали полицаи" по ул.Ал.Стамболийски в района след болницата до разклона за Околовръстното. Направиха се две нови пешеходни пътеки, които обаче ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ПОВДИГНАТИ, а и със специално осветление, защото вечер маркировката не се вижда. Два "легнали полицаи" ще решат проблема с джигитите, а и това е бюджетен вариант.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Контейнер за смет

Начало
30.10.2022
ID:
1991

Моля,да бъде поставен контейнер за смет на ул Здравец до номер 1, където има свободно пространство, тъй като живущите, които сме на тази улица не разполагаме с контейнер за смет .Най-близките ни контейнер е на ул Хаджи Димитър с ул.Брегова.Благодаря за съдействието Ви.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Поставяне на химически тоалетни

Начало
10.10.2022
ID:
1954

Правя предложение за поставяне на временна химическа тоалетна в пространството между Туристически център и Исторически музей. Това се налага, поради концентрацията на хора в района и липсата на тоалетна. Предложението е за временни химически тоалетна, до изграждането на нова, съгласно решението на ОбС от септември 2018 г. Предложението е подкрепено от 440 човека, в периода 06-09.10.2022 г. като одобрение в социалните мрежи. Прилагам три екранни снимки от трите публикации и одобрението от прочелите ги. Моля за отговор на предложението.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

затрудняващо урегулиране след ремонт

Начало
09.09.2022
ID:
1875

След ремонта улица Драгоман беше урегулирана като еднопосочна. Това означава, че достъпа до този квартал около улица Драгоман, улица Копринарска, до магазин ЗИТ и кооперациите около него, и доста други улици имат един единствен вход и това е улица Царевец ,която също е еднопосочна. Само че огромния проблем е че за да влизаш във улица Царевец(повтарям - единствения вход)трябва задължително да идваш от колелото на бул. България, ако иска да влезеш от всяка друга посока излизайки от колелото левия завой за улица Царевец след островчето със пешеходната пътека е строго забранен. И за да се влезе задължително трябва да се направи първо обратен завой на следващото кръгово(на бул.България) и да се върнеш за да влезеш към ул Царевец. Това създава огромно неудобство.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Паркинги и гаражи

Начало
07.09.2022
ID:
1872

Предлагам да се закрие структурата "Паркинги и гаражи", поради бездействието и незаинтересоваността на служителите и управителя на отдела. Многократно подаваме сигнали за неправилно паркиране и заемане на паркоместата пред магазин "Чучев-Клима", за които ние заплащаме ежемесечно, но съдействие НЕ получаваме от отговорните за това лица. Защо да заплащаме такса за паркоместата, след като НИКОЙ не ни съдейства? Днес 07.09.22г. подадохме сигнал в 09:05ч. и все още никой не е дошъл. След многократни сигнали, отговорът на служителите е: "Предадохме на колегите" - в момоента часът е 12:25ч. Чакаме адекватно действие от страна на отговорните лица!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Паркоместа непосредствено преди пешеходна пътека

Начало
30.08.2022
ID:
1851

Здравейте, И като пешеходец, и като шофьор, моля да бъдат премахнати паркоместата, където има, непосредствено преди пешаходна пътека. На няколко пъти или съм наблюдател, или участник на опасни ситуации, поради липсата на видимост заради паркиралите автомобили. Благодаря!

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Съоръжение по стълби за бебешка количка

Начало
30.08.2022
ID:
1848

Уважаеми, Настоятелно моля да поставите платформа,релси или подходящо съоръжение за преминаване на тежки бебешки колички по стълбите вдясно след пешеходния мост в посока Пловдив.Така паркът до реката да е достъпен за майки с малки деца,бебета и кучета. Предварително Благодаря!

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Изграждане на фитнес площадки/съоражения

Начало
21.08.2022
ID:
1827

Предлагам да се изградят поне още 1-2 площадки за спортуване на открито, подобни на тази в парка до "лятното кино", които да се ползват от хората в града. Парковете в града са подходящи места за такива. Като пример за много добри площадки мога да посоча тези от снимките и тези в гр. Пловдив - https://trakia-plovdiv.bg/sport/sportni-obekti - които са компактни, стабилни и напълно функционални с всичко необходимо за пълноценни тренировки. Сегашната площадка в парка на "лятното кино" беше измолена с доста усилия и събиране на подписи преди 10-11 години и е супер, че беше реализирана, защото е доста функционална и се ползва активно всеки ден. Ще бъде чудесно ако в града се направят още, с налични базови уреди/съоръжения като успоредка, халки, лостове с различна височина, шведски стени.

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител

Предложение за ограничаване скоростта на опасен участък

Начало
17.08.2022
ID:
1822

Участъкът от кръстовището на "месокомбината" до светофарите на "зъбчето" е един от най-натоварените в града. По него минават и много тежкотоварни превозни средства. Ежедневие е да се кара доста бързо и превишавайки ограничението от 50км/ч, да не говорим колко критични спирания до пешеходните пътеки се случват реуглярно от каращите с висока скорост и леки автомобили, и товарни камиони. Предлагам да се изградят на поне две-три места изкуствени неравности ("легнали полицаи" или повдигнати пешеходни пътеки, досущ като тези до болницата и на бул. България), които да ограничат безрасъдното и животозастрашаващо шофиране по тази отсечка. Тук пресичат много деца, майки с детски колички, възрастни хора... Нека се вземат навременни мерки преди да стане тежък инцидент.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител