В процес 34 Приключени 1645

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

замърсяване на околната среда

Начало
10.01.2021
ID:
584

Искам да привлека вниманието на властите към незаконното горене на пластмасови отпадъци и щетите , който то нанася върху въздуха , който дишаме. Нехайството ни като общество , липсата на контрол и санкции за замърсителите и прекомерната толерантност, водещи до застрашителния ръст на болестите при подрастващите. Моля властите да обърнат внимание на подобни комини , които бълват отрова и които са в изобилие в определени квартали на града.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

замърсяване на околната среда

Начало
10.01.2021
ID:
583

Нека властите видят един от многото примери в общината ни на замърсяване на околната среда. Такива примери има в изобилие.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Липса на отговор

Начало
06.01.2021
ID:
573

Искам да подам сигнал за необработена молба, входирана в Община Асеновград с Номер 14.00.2455 от 12.04.2019, относно искане за изграждане на нова детска площадка в кв. Свети Георги (в близост до Каварджията/ЦДГ Бако Динчо). Върху молбата стоят подписите на десетки живущи и заинтересовани граждани. Виждаме сериозно неглижиране на проблема, както от миналото ръководство на Община Асеновград, както и от настоящото ръководство! Виждаме и сериозен проблем с чистота в квартала, улиците не се почистват (нито се метат, да не говорим, че единственото миене зависи само от природата и става по време на валежи), градинките също-изключително мръсни, непочистени от листа, пълни с кучешки, котешки и други животински екскременти. Очакваме Вашата бърза и адекватна реакция. С уважение, С. Кафалов

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Ремонтни дейности на ул. "Клокотница"- Стар сигнал № 549

Начало
04.01.2021
ID:
569

Здравейте, на 15.12.2020 подадох сигнал (, за да не с еповтарям просто отворете сигнал № 549). Днес- три седмици по- късно, получих отговор, който не само не решава проблемът, а звучи меко- казано смехотворно. Бях чувала, че в тази община не се прави нищо, но сега вече имам и доказателство за това. Как може отговорът на сигнала ми да е, че няма как да има санкциионирани, след като снимката била направена след 17ч. Не, снимката не е направена след 17ч.- само сигналът е пратен тогава и тогава е качена снимката на сайта ви. Уникално!!!! И аз съм съвестен данъкоплатец в тази община...

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Относно вандалщината в Новия гробищен парк

Начало
22.12.2020
ID:
559

Уважаеми г-н Кмете, На 20.12.2020 г. посетих гробищен парк да отдам заслуженото внимание на сестра ми Росица Илиева Фичева. На това на което се натъкнах онемях. При нас щетите не са много счупено е стъклото на кофеина което става не за първи път. Предишния път охраната каза ,че това е от бурята и ние естествено го възстановихме . Искам да знам описани ли са всички щети по гробовете защото срещу сестра ми и през един гроб до нея щетите са огромни и дали при нея е описвано или да си покрием отново това, което е сътворено от недоброжелатели.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Опасен участък за пешеходци, липсва тротоар

Начало
17.12.2020
ID:
554

Липсва каквато и да било възможност да се стигне безопасно пеша до параклиса Св. Козма и Дамян, посока хотел Чифлика, Горно Воден. Мястото е предпочитано за разходка от много хора, известно е като - Чешмичката. Няма пешеходна пътека, няма видимост и за шофьорите, които хвърчат с бясна скорост и това е предпоставка за инциденти. Предлагам да се изрежат храстите, да се направят тротоари, да се постави маркировка, да се обозначи със знаци мястото за пресичане към планината, шофьорите да знаят, че има постоянен поток от пешеходци.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Общински тротоар, зает с маси и столове на отдавна затворено заведение

Начало
17.12.2020
ID:
552

Здравейте, интересува ме, дали собственикът на заведене "Гардения", намиращо се на адрес Асеновград, ул. "Цар Освободител" 61 заплащата тротоарно право за мястото от тротоара пред заведението, което все още е заето от маси, столове и чадъри. Заведението не работи далеч преди обявяване на локдаун. А собственикът определено се чувства такъв и на тротоара, и на улицата пред него. Благодаря.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Ремонтни дейности на ул. "Клокотница"

Начало
15.12.2020
ID:
549

Здравейте, от 08.12.2020г. на ул. "Клокотница" се извършват ремонти дейности- смяна на водопровод. На 11.12.2020 фирмата/ изпълнител залепи по всички стълбове на улицата информация, да не се паркират коли от 14.12.2020 до преключване на ремонтните дейности. Напълно разбираемо е, защото това пречи на работата по ремонта. Защо няма санкции или принудително отстраняване на автомобилите на тези, които все още продължават да паркират на улицата? Собствениците могат да бъдат открити много лесно по регистрационен номер на МПС. Прилагам снимка, като има и други спрени МПС-та. Много малка част от тях са на служители на фирмата- изпълнител. Предварително благодаря за отделеното време и своевременна реакция.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Кв. БАДЕЛЕМА 2

Начало
11.12.2020
ID:
542

На 07.09.2020г е подаден Сигнал №409. Във връзка с изграждане на проект за канализация на новия квартал Баделема 2. На 26.10.2020г сте отговорили че договора е сключен и монтажните дейности започват в началото на месец ноември 2020г. Въпроса ми е защо не е стартирал проекта ?

Статус:  Приключен
Оценка: 3 от 1 потребител

Изоставени фургони

Начало
06.12.2020
ID:
531

Пиша Ви от името на фирма Ауто 2000 ООД по повод два изоставени фургона в индустриална зона в гр.Асеновград, ул. Козановска. Два фургона се нахождават оставени в този район не използваеми и без да се употребяват. Молим да бъдат взети своевременно мерки и да бъдат преместени или изхвърлени, съгласно нужния ред и процедури по закон. Надяваме се общината да реагира незабавно.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител