В процес 72 Приключени 2381

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Незаконно строителство

Начало
03.04.2023
ID:
2331

Извършва се премахване на Стара жилищна сграда без влязло в сила строително разрешение. Рс 136 от 13.06.2022г се обжалва в Адм. Съд Пловдив адм. Дело 321 от 2023 г. 9състав. Няма одобрен проект за премахване на старата сграда въпреки това от къщата , която трябва да се санира има останали само две стени.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Поставят врора антена на покрива на зграда в електроапаратурният завод

Начало
20.12.2022
ID:
2110

На покрива на сграда в електроапаратурният завод се изгражда втора голяма антена на мобилен оператор. Имат ли въпросните антени издадено разрешение за поставяне(строеж) от главният архитект на община Асеновград. Ако има моля да качите документа в отговора, за да се запознаем с него!

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Некачествен обществен път в индустриална зона " Изток"

Начало
25.10.2022
ID:
1986

Здравейте! Индустриална зона " Изток" и по -точно ул " Козановско шосе" 4 се нуждае от ремонт на пътя. Тук се намират всички по-големи фирми на града, които внасят данъци и е недопустимо до такава степен да е занемарен пътя. Поставят се знаменца, за да се вижда проблемът от далече. Неравностите затрудняват тировете, които постоянно разтоварват и товарят в тази зона. Време е да се вземат мерки! Благодаря

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Новострояща се висока Сграда на Ул. Матей преоблаженски

Начало
25.10.2022
ID:
1983

Сигнала ми е относно сградата която се строи на Ул. Матей преоблаженски в УПИ VII-526 кв.255( зад училище ОТЕЦ ПАЙСИИ) Наблюдавам че височината на сградата е твърде висока и е над позволеното за квартала . Въпросът ми е следния , квартала е за ниско застрояване , как е възможно да изникне 15 м небостъргач които първо че е груба грешка на хората които са разрешили това да се случи , а и супер отвратителна гледка за кварталчето . Сградата се получава твърде висока , със сигурност има незаконно строителство , Освен височината на сградата се забелязват и други нередности , стърчащи тераси които не са на допустимото разстояние , стърчаща застроика отзад която също е буквално на пътя които е по проек . Моля да се обърне внимание на строежа , със сигурност не се спазват отстоянията и вис

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

площадка върху тротоар

Начало
12.08.2022
ID:
1811

подменени тротоарни плочки, без да бъде отстранено това неравенство циментова площадка, направена върху тротоара без строителни книжа, без съгласие и разрешение от страна на общината. На места площадката е в височина над 15 см., което създава проблем на преминаващите, родители с детските колички, същите трябва да го заобикалят. Ставала съм свидетел и на падане на хора, които не са успели да го прескочат. Вечер почти няма улично осветление, което също е предпоставка за падане и нараняване. Общината ще бъде виновна, ако от това неравенство има пострадал, т.к е общинско. Площадката е изградена без строителни книжа, върху общински терен. Ние собствениците на СО в сградата нямаме ид.ч. от земята,

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Сигнал

Начало
03.08.2022
ID:
1790

Става въпрос за апартамент на ул.Панарет 8 на 1 етеж ,който съм дарила на сина си, като аз съм доживотен ползвател.Проблема е ,че съседите от втория етаж са построили навес, който е разкъртил част от мазилката на терасата , а и тя е неизползваема.Освен това по този навес се катерят котки и не можем да оставим отворено,а има и опасност и от крадци. От паркираните коли на навеса и в терасата. Помолих съседа да го премахне,но ми отговори какъв ми е проблема .Той си бил пред неговия гараж.Ние сме с право на строеж .Земята пред гаражите както и тази на задния двор е общинска.Преди години на задния двор имахме бараки, които общината предписа да се премахнат. Единствени те си я възстановиха и гледката е тази. Моля за Вашето съдействие .

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Дървета вградени в незаконна метална конструкция

Начало
29.06.2022
ID:
1703

Преди няколко дни в кв. Запад, срещу вх. А на бл. 5/5 е поставена незаконна метална конструкция играеща ролята на гараж. Конструкцията е захваната/заварена за съседните две гаражни клетки и пречи на отварянето на вратите и на двата гаража. Не е искано съгласието на събствениците на двата гаража, което означава, че няма и разрешение за поставянето на конструкцията. Освен това на мястото, където е поставена конструкцията има 4 дървета, които са вградени в покрива и. По стеблата на дърветата са заковани пирони и са обградени с някакъв вид уплътняваща пяна, която в бъдеще ще пречи на развитието им.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

За обект построен на общинска земя

Начало
24.06.2022
ID:
1691

На този адрес има незаконно строителство . Живеещите на този адрес са си позволили да застрояват върху общинска собственост - тротоар . Също така са обсебили голяма част от тротоара и създават проблем на хората минаващи от там . Това не е редно ,защото пространството пред къщата е общинска собственост - тротоар и всеки може спокойно да го ползва . Моля да бъде направена проверка и да бъдат отстранени тези нередности . Две жени ,които стоят там са изключително агресивно към хората

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител

Незаконни постройки,бездействие от страна на общината Асеновград 3 години!

Начало
23.06.2022
ID:
1688

Здравейте, Сигнализирам Ви за незаконни постройка, нависи и асмалък, закрепен за терасата ми на 1 етаж ул."Ат.Свещаров "21 Същите рушат мазилката на етажа ми и правят една от терасите ми напълно неизползваема. Етажът е собственост на майка ми, която ми го предоставя да живея там и аз не мога да направя предстоящия ремонт. Вече 7 години сме и с отрязани тръби, благодарение на С.Ш,който въпреки спечелените дела не изпълнява съдебните решения.Моля, да предприемете необходимите действия! Не прилагам снимки, защото многократно ваши служители са идвали на място.Доказано незаконните постройки / Решение на РС Асеновград 234/29.05.2018г. Крайно време е да предприемете необходимите мерки и действия за отстраняване на незаконните постройки! Благодаря!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Незаконно строителство

Начало
23.06.2022
ID:
1687

Здравейте, Сигнализирам Ви за незаконни постройка, нависи и асмалък, закрепен за терасата ми на 1 етаж ул."Ат.Свещаров "21 Същите рушат мазилката на етажа ми и правят една от терасите ми напълно неизползваема. Етажът е собственост на майка ми, която ми го предоставя да живея там и аз не мога да направя предстоящия ремонт. Вече 7 години сме и с отрязани тръби, благодарение на Стефан Шенков, който въпреки спечелените дела не изпълнява съдебните решения.Моля, да предприемете необходимите действия! Не прилагам снимки, защото многократно ваши служители са идвали на място. Благодаря!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител