В процес 93 Приключени 2823

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Безопасност на движението

Начало
05.07.2020
ID:
279

Предлагам да се постави огледало за обратно виждане с посока към Бачково на изхода/входа на шосето от Асеновата крепост към Бачковско шосе за да могат водачите на МПС, които слизат от Асеновата да имат по-добра видимост за идващите откъм Бачково автомобили. Повечето от тези автомобили се движат с несъобразена скорост, по-висока от разрешената 50 км/ч за града, вероятно не видели, че са минали табелата за вход в Асеновград.

Статус:  Приключен
Оценка: 3 от 1 потребител

Безопасност на пешеходци

Начало
13.05.2020
ID:
189

Поставяне на двустранно висок стълб с LED табло с течащ текст „ ПЕШЕХОДЦИ” или мигаща светлина табела над пешеходните пътеки на бензиностанция „Шел” – гр.Асеновград, които са изключително опасни за пешеходците.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Извънредно положение

Начало
18.03.2020
ID:
102

Има ли възможност общината да сложи препоръчителни или дори забранителни табели за игра на детските площадки докато тече извънредното положение. Всекидневно забелязвам деца на групички по площадките.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Ремонт на парка на гарата

Начало
11.03.2020
ID:
85

Здравейте! Като човек, който пътува почти всеки ден с влака до Пловдив, искам да предложа да бъдат направени нормални пешеходни алеи от пътя към гарата, както и да бъде изградено/оправено осветлението на самия парк, водещ до жп-линиите. Много е неприятно да се "гази" през водата и калта, след като е валяло. Около последните заминавания вечерта на влака, там е много тъмно, тъй като осветлението е чак на жп-линиите. На ден минават хиляди асеновградчани оттам и мисля, че трябва да е добре всичко.

Статус:  Приключен
Оценка: 4 от 1 потребител

Информационна кампания за разделно събиране на отпадъци

Начало
10.03.2020
ID:
81

Една информационна кампания за разделно събиране на отпадъци би била полезна за общината и гражданите. Може да се организират събития насочени към децата да се научат да събират разделно, да изхвърлят отпадъците си на регламентираните места и дори да правят по-малко отпадъци, по подобие на организираните миналата година събития от #Аз, ти и Пловдив. Също може да се обърне внимание на магазините и ресторантите, които изхвърлят кашони в контейнера за общ битов отпадък.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Сметосъбиране

Начало
10.03.2020
ID:
76

Препоръчвам всеки дом да има индивидуални кофи за смет, за разделно събиране на отпадъци и в определени дни да се вадят и почистващата фирма да ги събира. Другото е да се отвори безплатно сметище за строителни отпадъци.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Поправка на Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета

Начало
09.03.2020
ID:
70

В Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета пише чл 6. (2) пише "Забранява се храненето на безстопанствени животни (котки и кучета) с изключение на случаите, в които, хранещият не е подписал декларация по чл.47, ал.3 от ЗЗЖ." Според мен това няма смисъл и трябва да се поправи. Този текст трябва да пише "хранещият Е подписал декларация" а не обратното. Излиза, че само при подписана декларация е забранено да се хранят тези животни, което очевидно не е намерението

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител