В процес 37 Приключени 1744

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Разхвърляна отрова

Начало
13.05.2022
ID:
1600

Здравейте! Отново има разпръсната отрова в парка на ДАНДЕВИЛ отровата е разпръсната по градинките. Моля да се вземат необходимите мерки ( видеозаписи) ако има камери наоколо и този престъпник да си понесе отговорността за деянието.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Липсващ тротоар, буйна трева вместо пешеходен тротоар

Начало
13.05.2022
ID:
1599

Здравейте, с настоящия сигнал бих искала да уведомя и помоля общината да положи тротоарната настила, която винаги е липсвала на ул. Захария между номер 95 и 97 в квартал долни Воден. През летния сезон тревата в този участъкк избуява и освен, че е некрасиво затруднява пешеходците на ъгъла между ул. Родина и ул. Захария. С оглед на текущата подмяна на тротоарната настилка в близост до този участък, предполагам, че включването му в текущата подмяна няма да бъде трудно изпълнимо за общината. С уважение, Христина Пейккова.

Статус:  Приключен
Оценка: 2 от 1 потребител

Безхаберие и липса на отговорност

Начало
11.05.2022
ID:
1594

Изхвърлени боклуци,бездомни кучета ровещи гробовете, коне пасящи и тъпчещи всичко, цигани заселили се буквално на гробищния парк.Кал,мърсотия,безхаберие.Липса на какъвто и да било контрол. Това е покъртително и жалко!

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Кърлежи

Начало
11.05.2022
ID:
1593

Здравейте! Пиша от името на много майки от улица: Атанас Мишев 18,които сме безкрайно притеснени и възмутени от нашествието на кърлежи! Тук в нашия район нямаме детска площадка и се налага децата ни да си играят на пътя! Но за 2 дни сме намерили поне 10 кърлежа на тротоара,което страшно много ни притеснява за здравето и безопасността на децата!!!! За наше съжаление дори си ги вкарваме вече вкъщи! Може ли да се направи нещо от Общината относно въпроса,защото на близо има достатъчно тревни площи и бездомни кучета или сами трябва да търсим решение на проблема? Благодаря

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Общински имоти

Начало
09.05.2022
ID:
1587

Здравейте! Моля да вземете мерки и да влезнете във владение относно общински имоти в местностите-Калдаръма(Чакъла), Баш Колиба и района около Аман дере(кв. Горни Воден) Общинските имоти в района са завзети и се ползват неправомерно! В общинските имоти в този район се отглеждат животни(почти всякакви видове) и се замърсява околната среда с фекалии и всякакви боклуци. Вие(Община Асеновград) като собственик на тези имоти молим да си ги разчистите и освободите за обществено ползване!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Премахване на стар автомобил

Начало
03.05.2022
ID:
1575

Автомобил с регистрационен номер PB5291XB (стар Мерцедес). Точно срещу входа за автомобили на ОУ "Ангел Кънчев". Два пъти общината поставя бележка, че ще бъде премахнат (още миналата година), но все още не е. Собственикът отдавна не е в града, а автомобила не е мърдал от мястото си около 3 години. Със сигурност няма платени нито данък, нито застраховка. Подобна е ситуацията е с друг автомобил на тротоара на ул. Рилска 8 - поставяно е уведомление за премахване, но не е премахнат. Планира ли общината някакви действия?

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Незаконно премахване на дърво

Начало
28.04.2022
ID:
1573

Здравейте! Пиша във връзка с незаконно унищожаване на улично дърво - липа, намиращо се пред жилищна сграда на ул."Клокотница" 17. Наблюдавам, че периодично се изсипва сол или друго вещество в основата на стъблото на дървото, като от това съответно то започва да изсъхва. Моля, вземете нужните мерки за предотвратяване на премахването му. Достатъчно дървета се отсякоха безсмислено. Благодаря предварително! Д. Чернева

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Осакатено дърво

Начало
21.04.2022
ID:
1570

Зад бл.108, вх. Б на кв. Запад има дърво - липа, което тези дни бе окастрено от отдел Екология /предполагам/. Първо сигналът /СИГНАЛ №1529/: - подаден от "Марияна", такава няма във Входа. - клоните на дървото не се удрят в прозорци и мазилка на блока, тъй като при санирането на блока клоните бяха окастрени ; - живея на втори етаж и никога дървото не ми е пречело , напротив създаваше топлина , уют и аромат при цъфтеж. Второ - това "окастряне" извършихте по изключително вандалски начин, некадърно изпълнение...жалко!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Неправилно подкастрено дърво

Начало
19.04.2022
ID:
1568

Сутринта на 19 април 2022 зад блок 108 с помощта на специализирана техника се подкастри дървото, намиращо се зад секцията на вход Б. Процесът по подкастряне е видимо извършен неправилно с което се нарушава целостта на самото дърво и се ликвидира неговото развитие. Какви мерки ще бъдат предприети по отношение на дървото и спрямо фирмата, която е извършила тази процедура?

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Липсваща шахта

Начало
15.04.2022
ID:
1562

Шахтата на ъгъла на улиците Славянска и Люляк липсва от няколко дни.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител