В процес 72 Приключени 2381

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Капково напояване

Начало
03.07.2022
ID:
1708

Здравейте, съобщавам за неработеща поливна система в зона 5, намираща се, в кв. Запад. Сега е летния сезон когато насажденията, най- много се нуждаят от вода, ситуацията се повтаря както миналата година по това време, отново не работеше системата за напояване. Сумати насаждения след облагородяването на градската среда, загинаха именно заради недостига на вода, и останаха само плевели. След подаден сигнал миналата година дойдоха служители на общината и документираха загиналите насаждения с уверението, че ще бъдат възстановени, но уви една година по-късно все още очакваме......

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Опасно дърво

Начало
03.07.2022
ID:
1707

Пред входа има изсъхнала бреза.Клоните й са над тротоара и пътеката към входа на блока.Това създава опасност за преминаващите граждани.Също така до дървото в градинката има шахта за обратна вода която може да бъде разрушена при падане на дървото.Моля при ваши действия по възможност да пазите обособената от живущите във входа ГРАДИНКА.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Относно тротоар и документ

Начало
03.07.2022
ID:
1706

Уважаеми дами и господа, поради липса на тротоар в Нареченски бани, ул Панорама 15, преминаваща през блокове, настоявам за незабавно ограничаване на скоростта до 20 км. и контрол за спазването до изграждането на такъв. Само за 90 дни тук бяха сгазени 2 животни, а аз успях да се отстраня и да не бъда сгазена. Също така във връзка с разговор с отдел Екология- служител Дора, моля да получа документ, че се грижа за бездомните котки в района, в който живея - на посочената улица, като ги храня, лекувам и обезпаразитявам. По примера на другите Общини моля Община Асеновград да издаде подобен документ, удостоверяващ правото за хранене на животни при поемане на обезпаразитяването им - вътрешно и външно. Доколкото съм информирани редица общини издават документи за хората, поели грижа за бездомничета.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

автомобил за премахване

Начало
03.07.2022
ID:
1705

На улица "Княз Борис 1" N 8 в пространството между вход А и вход Б има спрян от движение автомобил вече повече от година. Гледката е грозна,мястото е замърсено и неприятно за всички живущи, а и за преминаващите от там хора.Много молим да обърнете внимание и вземете нужните мерки.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Шум

Начало
01.07.2022
ID:
1704

По сигнал който е приключен от миналата седмица 1694 нищо не се е променило понеже тия които извозват боклука от контейнерите си надуват музиката и въобще не им дреме. Май само си пускаме сигнали тука в сайта и ги приключвате ей така да отчетем някаква дейност а?

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Дървета вградени в незаконна метална конструкция

Начало
29.06.2022
ID:
1703

Преди няколко дни в кв. Запад, срещу вх. А на бл. 5/5 е поставена незаконна метална конструкция играеща ролята на гараж. Конструкцията е захваната/заварена за съседните две гаражни клетки и пречи на отварянето на вратите и на двата гаража. Не е искано съгласието на събствениците на двата гаража, което означава, че няма и разрешение за поставянето на конструкцията. Освен това на мястото, където е поставена конструкцията има 4 дървета, които са вградени в покрива и. По стеблата на дърветата са заковани пирони и са обградени с някакъв вид уплътняваща пяна, която в бъдеще ще пречи на развитието им.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Спукана тръба от 24.06.2022 - водата продължава да тече

Начало
29.06.2022
ID:
1702

Здравейте, минимум от петък 24.06.2022 - водата не е спряла да тече, като от 28.06 е с по-висок дебит, водата е бистра, най-вероятно питейна и тече вече 5ти ден. Магазинът ни се намира на 3 метра от теча, под магазина имаме склад, горе-долу на 3 метра от теча и мисля че това е огромен проблем. Пускахме сигнали към ВИК, 112, свързахме се и с телевизии. Моля предприемете някакви действия докато не са подкопали основите и на сградата. поздрави.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Спукана тръба

Начало
29.06.2022
ID:
1701

Здравейте. Днес към 15:00 часа забелязах, че в граския парк в една от малките градинки в средата има спукана тръба, от която изтича средно количество вода. Градинката се наводнява и скоро може всичко да е много мокро наоколо.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи"

Начало
29.06.2022
ID:
1700

Община Асеновград има достъп до електронната услуга, предоставена от НАП, за предявяване на изпълнителни основания, произтичащи от наложени глоби с фиш и неплатени в срок наказателни постановления. При заплащане на наложените глоби с фиш на касите на общината следва платежното нареждане да се представи в касата на Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" - на ул. "Васил Левски" №7, етаж 2; Имате връзка с НАП, а нямате връзка между касата на Общината и касата на "Инспекторат, паркинги и гаражи". На касата в Общината плащаш и после трябва да се разходиш до ул. Васил Левски 7 за да покажеш квитанцията на другата каса на Инспектората? Кога се подава информацията към НАП за да бъде свалено от справката за задълженията?

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

ЧАСТЕН ИМОТ, ИЗПОЛЗВАН ЗА СМЕТИЩЕ

Начало
27.06.2022
ID:
1699

Собственикът използва имота като не регламентирано сметище в жилищен квартал, събира всякакъв вид изгнили мебели( дивани, столове, маси, матраци и т.н.), прозорци, тухли и керемиди, около 3 стари автомобила се помещават в обекта. През летния сезон мястото е пълно с плъхове, змии и хлебарки, които плъзват по дворовете на всички ни и създават потенциална опасност за деца и възрастни, и разнасяне на зарази. Моля, община Асеновград да вземе адекватни мерки и да извърши реални проверки. Парцелът е с номер№383, намиращ се зад ул. "Младежка".

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител