В процес 33 Приключени 1656

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Безстопанствени кучета нападат домашни животни в село Патриарх Евтимово

Начало
21.11.2022
ID:
2056

Здравейте, от известно време се наблюдава бум на безстопанствени кучета в село Патриарх Евтимово - след края на активния летен сезон много хора заминават и оставят кучетата си на произвола. Особено остър е проблема от скоро, тъй като гладните кучета започнаха да нападат домашни животни - има няколко семейства с изядени кокошки и други птици. Жени се страхуват да вървят по улицата, тъй като кучетата са големи на ръст и агресивни. Районът за който говоря е около стария магазин на Наркооп след парка, който в момента е празен, в посока Дълбок извор. Група граждани настояваме за спешни и незабавни мерки да бъдат уловени въпросните кучета, тъй като унищожават домашни птици. Случаите са ежедневни и намеса е необходима в неотложен порядък!

Статус:  В процес

Орасно стърчащо съоръжение нан пътното платно

Начало
17.11.2022
ID:
2046

След най-новото асфалтиране в града ни, ул. Богомилска, лъснаха проблемни точки. Една от тях е тялото на надстърчащ подземен чугунен пожарен хидрант, който навлиза около 20 см. от тротоара в пътното платно и на около 15 см. над асфалта , новия асфалт . Фирмата , извършила ремонта изобщо не е съобразила, че колите които се движат там, в скоро време ще се срещнат с гуми и джанти с огромния тежък корпус на оставения вероятно от глупост в обхвата на пътното платно метално подземно тяло . Това ако сега може би може да се избегне, шанса да стане при снежна покривка , от шофьори незапознати детайлно с фактическото състоянеу е огромен. Още повече, че на някакви си 10 метра нагоре, има надземет нов хожарен хидрант на тротоара. Съвета ми е, за избягване на злополуки, да се премахне стария хидрант.

Статус:  В процес

Преградена улица

Начало
09.11.2022
ID:
2023

След кръстовището на улица Булаир с улица Георги Данчов, Булаир става улица без изход. Същата е преградена по средата с три бетонни кашпи, като по този начин е ограничен дстъпът с автомобили до самият и край. Въпросът ми е законно ли е преградена улицата и ако е законно, на основание закона за достъп до обществена информация? Моля да ми бъде предоставена заповедта /решението/ с което е узаконено това.

Статус:  В процес

Относно маршрута Асенова крепост - Бачково

Начало
09.11.2022
ID:
2022

След разговор по мобилен телефон - посочен в сайта на Туризъм, ни увериха, че маршрута Асенова крепост - Бачково е добре поддържан. Уважаеми общински служители, защо тази заблуда, въобще минавали ли сте скоро оттам? Множество каменни свлачища, нито една пейка, нито един предпазен парапет, нито един заслон?! На места объркващи насочващи табели. Никъде водоизточник /това си е проблем на туристите, разбира се/ в рамките на 3 часа.

Статус:  В процес

Вандализъм върху общинска собственост- асфалтена настилка на ул.Тракия 46-48

Начало
04.11.2022
ID:
2009

Днес- 04.11.2022г. около 11 часа , собственика на апатрамент на ул. Тракия 48- Нейчо Казайков прояви вандализъм върху общинска собственост- в случая чист и здрав асфалт на пътната настила между двете съседни къщи на ул.Тракия0 46-48. Проявата на вандализъм е изразена в драскане на асфалтената пътна настилка с трудно,дори невъзможно отстраним спрей в червен цвят. Подбудите на господина не мога да коментирам. Тъй като нарушава визията и благоустройство на улицата и прави неприятна гледката пред жилището ми, моля да бъдат взети мерки от страна на общината за почистването и съответно налагането на санкция към нарушителя.Като буден гражданин съм на мнение, че никой няма право да посяга върху визията на прекрасния ни град и да остане безнаказан. Оставам с Уважение- Ива Чавкова

Статус:  В процес

Изоставено купе на автомобил

Начало
04.11.2022
ID:
2007

Пускам за 3 път сигнал за тази кола вашият отговор преди месец беше следния : Относно изоставено купе на автомобил в гр. Асеновград на ул. "Кн. Ал. Батенберг" бяха извършени неколкократни проверки след изтичане срока на доброволно премахване. На 19.09.2022 Комисия назначена със Заповед на Кмета на Община Асеновград залепи предписание и състави констативен протокол. На 04.10.2022 ще бъде извършена повторна проверка. Ако след изтичането на 14-дневния срок купето не бъде премахнато ще бъде приложена процедурата по чл.73 от Наредбата за управление на отпадъците. Колата продължава да е там въпреки че е минал срока който сте написали от 14 дни дори и месец е минал , какво трябва телевизията ли да докарам за да обесни някой на тези хора да го махнат от там !!!!!! Моля погрижете се веч

Статус:  В процес

Опасен наклонен тухлен зид.

Начало
02.11.2022
ID:
2002

Съществуващия тухлен зид висок над 2 м на бившия ресторант Москва е компрометиран и наклонен опасно към тротоара и улицата , където ежедневно минават стотици пешеходци. В един момент зида ще падне и ако затисне и убие невинни хора , не ми се мисли за вас , понеже обекта е общинска собственост.

Статус:  В процес

Пътна безопасност

Начало
31.10.2022
ID:
1996

Здравейте, след подаден от съпруга ми сигнал на 25.07.22г по ел.поща , но без обратен отговор, за поредна катастрофа на ул.Ал.Стамболийски в близост до разклона за Околовръстното, повдигам ОТНОВО проблема за пътната безопасност. Въпреки поставената камера, ДРИФТОВЕТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ и създават предпоставка за нови ПТП-та. Явно камерата не може да ги спре. В тази връзка се позовавам на НАРЕДБА № РД-02-20-10 ОТ 5.07.2012г. на МРРБ, чл.8, ал.1, т.4 за поставяне СПЕШНО на "легнали полицаи" по ул.Ал.Стамболийски в района след болницата до разклона за Околовръстното. Направиха се две нови пешеходни пътеки, които обаче ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ПОВДИГНАТИ, а и със специално осветление, защото вечер маркировката не се вижда. Два "легнали полицаи" ще решат проблема с джигитите, а и това е бюджетен вариант.

Статус:  В процес

Градски транспорт

Начало
27.10.2022
ID:
1987

Здравейте, искам да ви изпратя сигнал за нередности в градския транспорт. Става въпрос за линия номер 4 по която не се спазва график. Не е допустимо в делничен ден в 18:30ч. при наличие на пътници в спирка автобус да приключи работен ден и да тръгне да се прибира в гаража. Видно е, че превозвача не спазва графика си и отказва да изпълнява курсовете които е задължен да изпълнява. Моля да се вземат мерки относно това нарушение по линия №4 което продължава от много дълго време. Също така моля общината стриктно да следи целия градски транспорт, защото има много оплаквания от граждани. Не смятам. че би било трудно да се следи за редовното изпълнение на градския транспорт предвид броя на линиите.

Статус:  В процес