В процес 50 Приключени 1312

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Строеж на гараж на зелена площ

Начало
26.10.2021
ID:
1227

Здравейте, на 25.10.2021 г. забелязах, че на тревната площ е налят бетон. Обадих се в Общината и оттам г-жа Катя /не й знам фамилията/ каза, че там има гаражи на посоченото място. Искам да заявя, че на това място няма такива от 8 години и е тревна площ. Закупих апартамент на ул. Рилска 15 през 2021 г., като единият гараж "уж" беше мой и аз го премахнах. До него беше на вече покойния Тома Паскалев и този гараж също е премахнат. На това място, подчертавам, няма гаражи, а само тревна площ. Имаше и дърво, което отрязаха, за да направят гаража. При необходимост мога да представя снимки.

Статус:  Приключен
Оценка: 3 от 1 потребител

Незаконно строителство

Начало
11.09.2021
ID:
1120

Незаконо настрояване на беседка върху незаконна настроена построика и ограничаване на достъп до жилещтна зграда

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Премахната детска площадка за построяването на гараж

Начало
02.07.2021
ID:
942

Добър ден! Вчера на ул.Цар Иван Асен 2 117 беше премахната детска площадка ,пейки, масички и беше поставен метален гараж на живущ в блока,без знанието и одобрението на останалите хора,но с разрешение на общината! Събрани са подписи и днес ще подадем жалба, в община Асеновград/ където въпросния съсед е служител/. Очакваме адекватно решение.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Построяване на незаконно временно съоражение

Начало
01.07.2021
ID:
938

Уважаеми г-н Грудев, Желаем да подадем сигнал за това, че преди три години се постави незаконно съоражение/ заслон/ на зеленчуковия магазин, който се намира под жилището ни на първия етаж. Когато предстоеше построяването му имаше устна уговорка между собствениците на магазина и нас, като собственици на жилището, че няма да закрепят съоражението/ заслона/ на терасата ни, която се намира непосредствено над магазина, но тя така и не беше спазена, като заслона се закрепи точно там и навлезе в имота ни. Вече три години се налага да изтърпяваме неспазване на обществения ред и определените часове за вдигане на шум. Моля, за проверка и съдействие от ваша страна за премахване на въпросното временно съоражение! Блатодарим ви!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 2 потребителя

незаконно навлизане /строеж/ в частен имот

Начало
18.05.2021
ID:
826

Здравейте , Моля за своевременни мерки от Ваша страна във връзка с навлизане в частен имот и извършване на строителни дейности в него.Неправомерно , несъгласувано и незаконно е навлизането в личната ни собственост / прилагам снимки .Извършителят е предупреден устно и помолен учтиво да преустанови тези си незаконни дейности - в рамките на 4 месеца действия от негова страна не бяха предприети и навлизането в частния ни имот е на лице.Моля за бърза проверка , има законови изисквания за минимални отстояния на строеж от границите към съседни имоти.Ще сезираме необходимите институции .

Статус:  Приключен
Оценка: 3 от 1 потребител

Нерегуларно поставени метални гаражи и беседка

Начало
14.04.2021
ID:
771

Относно поставени гаражи и дървена беседка на мястото на пътя намиращ се в кв. Баделема до блок 11 вх.В и 12 вх.В Към момента пътя, който се използва за преминаване минава през ЧУЖД ЧАСТЕН парцел, заради изброените поставени незаконно постройки. В частният парцел вече започва строителство и нормално собственика си загражда мястото, което е негово право. И в тази ситуация, живущите в новия квартал зад блоковете на кв. Баделема няма да имат достъп до домовете си, защото няма улица за преминаване. Ние живущите в квартала Ви молим да предприемете необходимите мерки и действия в най-кратък срок за премахване на незаконните постройки. По този начин ще осигурите и направите на жителите на квартала улица за придвижване, както би следвало да бъде по градоустройствен план. Благододаря!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Незаконно изграждане на тоалетна

Начало
11.01.2021
ID:
589

През декември 2020 г. Козметичното студио на посоченият адрес изгради тоалетно помещение на не позволено място, като за целта пробиха дупка в общите части на избените помещения на блока.След месец ремонтите продължиха. С днешна дата в студиото се извършват ремонти които нарушават общественият ред. Не се спазват определените часове за вдигане на шум.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Незаконна скоба за паркиране

Начало
04.01.2021
ID:
568

Здравейте , Пиша Ви отново относно сигнала за скобата пред бл. Възход ул.Лозница №2 , която въпросния господин с автомобил TOYOTA RAV4 / PB4174KX /, не само че не я е премахнал , но и твърди че си е платил за поставянето и продължава да я използува. Надявам се че този път ще я демонтирате или и ние да си поставим по една скоба .

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Сигнал 499

Начало
30.12.2020
ID:
566

Моля обърнете внимание на сигнал номер 499. Човекът от блока продължава да руши новопостроеният тротоар кърти копа маха плочки мести знаци и си прави парко място за неговите автомобили. Моля човек от общината да вземе мерки. Изнася плочките и циментира не негова собственост.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

присвояване на обществена собственост

Начало
26.12.2020
ID:
564

Костадин Ацалов е присвоил стълбищата към гаражите на блок Орфей от 20 години без наказано ги ползва като склад за негова лична облага без съгласието на живущите в Блока! ул."Ал.Стамболийски"№2

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител