В процес 157 Приключени 2633

Списък с всички подадени сигнали в община Асеновград

Филтър за сигнали

Опасност от падащи керемиди

Начало
24.01.2024
ID:
3110

Здравейте, покривът на сградата на посоченото място е опасен и има възможност да паднат керемиди непосредствено върху пешеходците, минаващи по тротоара отдолу. Не изглежда никак добре обезопасено.

Статус:  Приключен
Оценка: 5 от 1 потребител

опасна пешеходна "пътека"

Начало
19.12.2023
ID:
3048

Пиша ви относно наличие на остатъчна маркировка от бивша пешеходна пътека. Тя е бивша , понеже са премахнати всички вертикални знаци за нейното обозначение , и то съвсем официално от компетентните органи с ваше съгласие, имам предвид общината като институция. Но боята от пешеходнатат пътека- тип "Зебра" си стои и подлъгва много пешеходци, да минават по нея, като те естествено не виждат , за разлика от водачите на МПС на пътя, липсата на вертикална маркировка.За ваше сведение , пътеката се намира в ПИ 00702.518.80 - общинска собственост, с предназначение второстепенна улица. Уверявам ви, че когато на тази остатъчно обозначена "пътека", пресичащ пешеходец бъде блъснат и пострада, общината със сигурност ще бъде осъдена да плати всички щети. Премахнете веднага остатъците от боя на "пътеката"!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Опасна и грозна коледна украса

Начало
08.12.2023
ID:
3018

Така укрепена, украсата не е нито сигурна, нито естетична.

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Опасна спирка намираща се пицария “Раш”

Начало
29.11.2023
ID:
3003

Изключително опасна спирка намираща се до пицария “Раш”. Съоръжението за мястото на реклами в самата спирка е изпочупено и в него се намират оголени жици с високо напрежение. Предприемете незабавни действия, за да бъде предотвратен инцидент. Макар и захранването да бъде включвано с нощното осветление на града, това не дава гаранция, че няма да има инциденти. Това не е от днес, нито от вчера! Вече 6 месеца стои по този начин и е въпрос на време, някое любопитно дете да докосне жиците!

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Опасен електрически стълб

Начало
18.11.2023
ID:
2962

Електрическият стълб разположен върху тротоарната част пред къщата на улица "Искра" 9 е пред падане! Арматурата е оголена и ръждясала. В нормално положение е наклонен като кулата в Пиза. Крепят го единствено хилядите кабели на оператори и жиците от съседните стълбове. В дни със средно силни ветрове като днешния се вижда как се клати. Улицата е оживена и е въпрос на време да се случи белята! Задължително трябва да се огледа от компетентно лице и ако е необходимо да се изгради план за неговата смяна!

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Опасност в Асенова крепост

Начало
27.10.2023
ID:
2938

Здравейте, Аз съм екскурзоводът, който най-често води чуждестранни туристи в Асенова крепост и искам да споделя с вас 5 неща, които спешно трябва да се подобрят в обекта: 1. Гълъбите влизат в горното ниво на църквата от години и разрушават с екскрементите си ценните стенописи, което е много жалко. Решението е елементарно и не изисква много средства. Слага се обикновен комарник + табела на български и английски за туристите да знаят всеки да затваря комарника зад себе си. И проблемът приключва. Тези ресни, които на половина липсват, както и пластмасовите гарвани НЕ вършат никаква работа и само отварят повече работа на жената да чисти пода след гълъбите. Освен това някой път гълъбите стряскат/плашат и туристите като се разлетят изненадващо. 2. Едно от металните стъпала, водещи към най-

Статус:  Приключен
Оценка: 1 от 1 потребител

Опасно изсъхнало дърво.

Начало
23.09.2023
ID:
2852

Опасно изсъхнало дърво което се намира в непосредствена близост до тротоара който е основна пешеходна зона за училище Никола Вапцаров.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Разтревожени родители

Начало
21.09.2023
ID:
2845

Защо не поставяте изкуствени неравности по този стръмен и опасен път??? Хората се притесняват повече за колите си отколкото за живота на хората. Приканвам ваш представител да дойде на въпросната улица между седем и осем часа сутринта, да види за какво става въпрос? Този смешен знак с ограничение 30 км никой не го спазва, а след започване на учебната година по тази стръмна и тясна улица се стича поток от деца и в двете посоки!!! Ако недай Боже се случи инцидент, вие ще носите отговорност, заради вашето безхаберие и затова, че не сте взели нужните мерки за намаляне на скоростта. ЕТО СЕГА ВЕЧЕ ИМА И ПОДАДЕН СИГНАЛ, ЗА ДА НЕ СЕ ОПРАВДАВАТЕ, че не сте разбрали за проблема.

Статус:  Приключен
Оценка: 0 от 0 потребител

Нарушения на ЗУТ и наредба 7 при преустройство на сграда.

Начало
14.09.2023
ID:
2822

Изграждат се кули в нарушение на чл.24 от ЗУТ във връзка с чл.92 ал.1 и чл.93 ал.2 от наредба 7 за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони, с което създават неудобство за собственика на трети жилищен етаж. Не ми е известно ( не съм уведомен) дали е има одобрен проект за текущото преустройство. Моля за отговор за взетите мерки от Ваша страна.

Статус:  Приключен
Оценка: 3 от 1 потребител

Опасна решетка

Начало
24.08.2023
ID:
2768

Опасна решетка.в която по чудо не си счупих крака след като ми пропадна

Статус:  Приключен
Оценка: 2.5 от 2 потребителя